0

Coș

0

Coș

0

Coș

0

Coș

Altele

Unghia cu aspect de Gheară – ONICOGRIFOZA. Cum să o previi?

Ce este Onicogrifoza?

Onicogrifoza, cunoscută și sub numele de „unghii de gheare”, este o afecțiune care poate afecta calitatea vieții, având un impact vizual semnificativ. În ciuda faptului că nu este o problemă de sănătate contagioasă, cunoașterea cauzelor, a tratamentelor disponibile și a legăturii sale cu factorii fizici și genetici poate ajuta persoanele afectate să gestioneze mai bine această condiție.

Cauzele Onicogrifozei

Onicogrifoza apare atunci când unghiile se îngroașă și cresc în mod anormal, devenind curbate și asemănătoare cu ghearele unui animal. Principalii factori care contribuie la dezvoltarea onicogrifozei includ:

  • Îmbătrânirea: Incidența onicogrifozei crește odată cu vârsta, deoarece circulația sângelui în zona unghiilor poate scădea, iar rata de creștere a unghiilor încetinește.
  • Traume la nivelul unghiilor: Accidentele sau rănile repetate la nivelul unghiilor pot duce la deformarea structurii unghiei și ulterior dezvoltarea onicogrifozei.
  • Boli de piele: Afecțiuni precum psoriazisul și eczema pot contribui la apariția acestei condiții. (pentru mai multe detalii despre aceste, urmăriți viitoarele noastre bloguri)
  • Infecții fungice: Onicomicoza, sau infecțiile fungice ale unghiilor, pot favoriza dezvoltarea onicogrifozei.

Tratamentul Onicogrifozei

Tratamentul onicogrifozei variază în funcție de severitatea și cauza subiacentă a afecțiunii.

Trebuie de menționat faptul că în cazuri avansate, onicogrifoza poate fi doar ținută sub control, organismul nefiind capabil să restabilească structura și proprietățiile unei unghii sănătoase.

Pentru un consult gratuit și un plan de tratament potrivit nevoilor tale, nu ezita să apelezi la serviciile specialiștilor de la PodoCliniq.

Cele mai comune abordări ale tratamentului includ:

  • Îngrijirea regulată a unghiilor: Tăierea și pilirea unghiilor pot ajuta la menținerea lor într-o stare cât mai normală. De asemenea, este un mod excelent de prevenție al acestei afecțiuni. Recomandăm forfecuțe bine ascuțite și ondulate după forma unghiei, pentru a preveni lezarea pielii și formarea unei posibile infecții.
  • Tratamente medicamentoase: În cazul onicogrifozei cauzate de infecții fungice, medicamentele antifungice orale sau topice pot fi eficiente. Consultă un specialist înainte de a lua orice medicamente și asigură-te că merită riscul unor posibile efecte adverse.
  • Proceduri chirurgicale: În cazuri severe, îndepărtarea chirurgicală a până la 100% din unghia afectată poate fi necesară.
  • Tratamente laser: Terapia laser a devenit o opțiune populară pentru tratamentul onicomicozei asociate, datorită eficacității sale în distrugerea ciupercilor fără a afecta țesutul sănătos înconjurător.
  • Vizite regulate la podolog: Cel mai eficient și non-invaziv tratament pentru menținerea unui aspect sănătos al unghiei afectate poate fi efectuat chiar de către medicul podolog. Cu ajutorul unor freze specializate, tehnicianul ,,decupează” cu grijă porțiunea de unghie afectată. Acest proces se efectuează regulat, nu este dureros sau costisitor și durează doar câteva ore. Se recomandă revenirea regulată, în funcție de rapiditatea creșterii unghiei în cazul fiecărei persoane.

Produse Recomandate

În cazul unghiilor încarnate, deformate și a celor ce prezintă onicogrifoză – Din cauza deformării excesive a unghiei, atât faldurile laterale, zonele interdigite, cât și suprafețele din jurul degetului pot avea de suferit: pot apărea fisuri, înroșiri ale pielii sau chiar infecții. Pentru aceste situații recomandăm:

  • Fingernail Liquid: Se recomandă folosirea pentru reducerea inflamațiilor, dezinfectarea rănilor, oprirea sângerărilor și a altor probleme ale plăcii unghiale.

Aspecte Genetice

Deși onicogrifoza nu este considerată în mod tradițional o problemă genetică, există cazuri în care predispoziția la afecțiuni ale unghiilor poate fi moștenită. Factorii genetici pot influența susceptibilitatea unei persoane la infecții fungice sau la alte condiții ale pielii care pot contribui la dezvoltarea onicogrifozei. Totuși, cercetările în acest domeniu sunt încă în curs de desfășurare.

Concluzie

Onicogrifoza poate fi o sursă de disconfort fizic și social pentru persoanele afectate. Înțelegerea cauzelor, a opțiunilor de tratament și a eventualelor legături genetice poate îmbunătăți parcursul desfășurării acestei condiții. Dacă suspectați că aveți onicogrifoza, este important să consultați un specialist în îngrijirea picioarelor sau un dermatolog pentru o evaluare adecvată și pentru a discuta cele mai bune opțiuni de tratament pentru situația dumneavoastră.

Noi suntem mereu aici și vă așteptăm cu brațele deschise. Dacă ai citit până la final, ești la doar un pas distanță de un apel GRATUIT cu unul dintre tehnicienii noștri experți în rezolvarea acestor probleme.

Lasă un răspuns

Tags

Nu există niciun conținut de afișat aici.

Informații de contact

*Completarea formularului nu înseamnă că ți-ai programat o ședință cu noi. Imediat după completare, vei fi contactat de noi și vom stabilim împreună programarea la o oră și o dată preferențială.

Descoperă campania 2500 oameni #PePicioare

În perioada 15 august – 15 septembrie oferim până la 30% reducere la anumite servicii.  

*Reducerea nu se cumulează cu alte oferte existente.

Află mai multe despre campanie, aici.